Menü Bezárás

Magán meteorit gyűjtők Tagozat

A Magyar Meteoritikai Társaság egyik szakmai tagozata

Tagozatvezető:
Nádai László
Ismert meteorit, ásvány magán gyűjtő, bogarász.
Email: info@meteoritok.org

A tagozat céljai, feladatai:  A tagozat célja a hazai magán meteoritgyűjtő közösség összefogása, szakmai ismeretekkel, tanácsokkal való ellátása, a gyűjtési 

tevékenység professzionális támogatása, a gyűjtők közötti kapcsolatok és kommunikáció elősegítése, mind a már meglévő és az új gyűjtőkre egyaránt tekintettel.

A tagozat kiemelt feladata a meteorit gyűjtők egy szervezetbe való összefogása, elősegítve ezen értékekkel teli és tudományos szempontból is hasznos tevékenység elterjedését, fejlődését és az azonos érdeklődésű tagok közötti szakmai, emberi kapcsolatok kialakulását. Előnyben részesíti a személyes találkozókat, meteoritikai témákkal kapcsolatos összejöveteleket, csak úgy mint korunk információs technológiáit.

A tagozat segíti a szakmai és baráti találkozók, meteoritikai témájú szakmai kirándulások, túrák megszervezését, figyelemmel követi a hazai és nemzetközi meteoritikai, gyűjtői újdonságokat, eseményeket, hullásokat és lehetőség szerint beszámol ezekről a tagság és a széles nagyközönség felé. Figyelemmel kíséri és tájékoztat a jelentősebb hazai és nemzetközi ásvány és meteorit kiállításokról, börzékről és a gyűjtéshez kapcsolódó programokról. Segítséget nyújt, tanácsot ad egy meteorit gyűjtemény felépítéséről, kezeléséről, főleg a kezdő gyűjtők számára.

A társaság tagjainak ötleteit, javaslatait és véleményét meghallgatja és azokat összegyűjtve továbbítja az MMT felé.