Menü Bezárás

Üdvözöljük a Magyar Meteoritikai Társaság weblapján!

A Világűr és szűkebb otthonunk, a Naprendszer megismerése az emberiség régóta áhított vágya. Ma már egyre fejlettebb űrszondás misszióink vizsgálják az égitestek világát, egyre többet tudunk meg tágabb otthonunkról. Időnként azonban apróbb-nagyobb égitest töredékek keresztezik Földünk pályáját és hatalmas fényű tűzgömbként darabjaik felszínt érnek, ezek a meteoritok. A velük foglalkozó tudományág a meteoritika.

Társaságunk hazánk egyetlen meteoritokkal és társtudományaival foglalkozó érdekképviseleti szervezete. Célunk a magyarországi meteorit kutatások, oktatási, ismeretterjesztési, gyűjteményi feladatok összefogása, szervezése és ezen érdekes szakma eredményeinek népszerűsítése. 

Minél többekhez szeretnénk eljuttatni a meteorit és bolygótudomány eredményeit, segíteni a kutatók, oktatók, gyűjtők munkáját, kielégíteni az érdeklődők kíváncsiságát. Mert ne feledjük, a meteoritika nem túl régi és folyamatosan fejlődő ága a Naprendszer kutatásának, legyen Ön is részese ennek az izgalmas és érdekes pillanatoknak.

Weblapunkon megtalálja a meteoritokról szóló legfontosabb információkat, megismerheti a legújabb szakmai eredményeket, tájékoztatjuk aktuális rendezvényeinkről, terveinkről és megtudhatja, hogy mi a teendő ha meteoritnak vélt tárgyat, kőzetet talált.

A kutatási, oktatási, meteorfizikai, gyűjteményi, magángyűjtői és a magyarországi meteoritokkal foglalkozó szakmai tagozataink – a témában jártas, avatott szakértőink vezetésével- még részletesebb információkat nyújtanak, kérdéseikkel, igényeikkel forduljanak hozzájuk bizalommal. 

Tagjaink sorába várunk mindenkit akit érdekelnek a különleges égi jövevények, a meteoritok. Legyen Ön is tagjaink egyike és fogja kézbe a Világűr ajándékait, ismerje meg azok különleges eredetét, történetét, tudományát. Tagjaink ingyenesen kapják időszakos folyóiratunkat a “Meteorit”-ot, kedvezményesen vehetnek részt konferenciáinkon, rendezvényeinken, meteorit kiállításainkon, szakmai expedícióinkon és első kézből értesülnek az aktuális meteoritikai eseményekről. 

És végül: bármi ami meteorit, akkor a Magyar Meteoritikai Társaságot keressék.